CRAP

29.01.2016 kl. 18:40

Idag spenderade jag en timme på Tammerfors tågstation. Betalade 1€ för att komma in på WC:n och det var tveklöst den SKITigaste toalett jag sett. Sände en tanke till den som ska städa upp SKITEN och funderade på vem det kan tänkas vara. 

En kvalificerad gissning är att det är en invandrarkvinna som måste försörja sin familj och inte har något annat alternativ än att slita ut kroppen genom att städa upp andras SKIT. Hon som sedan får höra på bussen att hon ska åka hem, att hon tar "våra" jobb, inte ska leva på socialbidrag och inte får ha finare barnvagn än en "kantasuomalainen". 

Nej, jag kan inte veta vem som städar där, jag bara gissar. I vilket fall som helst är det fråga om en dåligt betald människa som många låter bli att hälsa på, och som många ser ner på och föraktar (åtminstone i smyg). Så här är en shoutout till alla städare där ute: TACK för att ni ser till att våra trapphus är rena, toaletterna fräscha och skolorna dammfria. 

Och mitt toalettbesök då? Jag gick till VR:s biljettdisk, förklarade att jag inte tänkte kissa i andras skit och fick gå på handikapptoaletten istället. Jag kan ju välja. 

Astrid 

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 8 med bokstäver:

Astrid, 24 år, pluggar juridik och är bosatt i Åbo. Brinner för feminism, har åsikter om det mesta och tror på att en trivsam vardag skapar ett trivsamt liv. Det beskriver mig bakom bloggen ganska bra.

Vill någon kommentera kan ni klicka på inläggets rubrik och sedan knappa in önskad hälsning i kommentarsfältet.

Välkomna!

Senaste kommentarer

17.11, 10:38Inte alla män av Sextrakasserad man
31.03, 08:07Hopplösheten av Mima
21.03, 21:21Feministlistan av ----
20.03, 00:04Listigt av Nanó
19.03, 01:09Listigt av julia